Logo OVER-gemeenten schaduw
OVER-gemeenten

Vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid

Wij zijn OVER-gemeenten. De samengevoegde serviceorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn gebleven. OVER-gemeenten ondersteunt als serviceorganisatie met zijn 140 medewerkers de gemeenten Oostzaan en Wormerland (samen 25.000 inwoners). Wij zijn een ambitieuze, innovatieve organisatie met een platte organisatiestructuur. De verantwoordelijkheden leggen we zo laag mogelijk in de organisatie waardoor medewerkers veel vrijheid en ruimte krijgen om invulling te geven aan hun werk en hun eigen ontwikkeling. 

Werken bij OVER-gemeenten is werken in een resultaatgerichte innovatieve organisatie. We werken sinds 2010 volgens de principes van Het Nieuwe Werken en noemen dit 'OVER onze manier van werken'. Uitgangspunt in onze manier van werken is vertrouwen in medewerkers en het bieden van vrijheid in de manier waarop zij hun werk organiseren. Hierbij verwachten we dat medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen en werken we met resultaatafspraken.

Ben je innovatief en resultaatgericht en durf je de uitdaging aan? #Voegjezelftoe aan OVER-gemeenten!
 

Nieuwste flexklussen en vacatures Bekijk alle vacatures »

Junior Beleidsadviseur RO

Junior Beleidsadviseur RO

Operationeel beleidsadviseur Groen

Operationeel beleidsadviseur Groen

Medewerkers bij OVER-gemeenten

Michelle Niño

Medewerker HRM

Michelle Niño

Medewerker HRM

Ik kan deze kennis meenemen naar mijn eigen werkplek

Flexklus: medewerker personeelsadministratie bij Gemeente Haarlemmermeer- cluster HRM-team PSA

Ik werk sinds 2010 als medewerker HRM bij OVER-gemeenten en deed hetzelfde werk daarvóór bij gemeente Wormerland. De ambtelijke organisatie OVER-gemeenten bedient twee gemeenten, Wormerland en Oostzaan, waardoor er al een kans ontstond om van elkaar te leren. Onlangs deed zich vrij onverwachts deze kans voor om bij Haarlemmermeer werkervaring op te doen en rond te kijken in een andere keuken.

Het beeld klopt dat het een grote organisatie is, veel groter dan ik gewend ben, waardoor ik in mijn functie waarschijnlijk niet veel verder zal komen dan alleen mijn directie collega’s van mijn afdeling te leren kennen. Misschien zelfs een paar van een ander cluster, maar het is niet direct nodig om mijn werk uit te kunnen voeren. Ik ervaar het wel anders daar ik iedereen in mijn eigen organisatie persoonlijk ken.

Wat fijn is, is dat mijn nieuwe directe collega’s tijd voor mij gemaakt hebben vanaf dag 1 om mijn taken uit te leggen,  mij het nieuwe personeelssysteem leren eigen te maken en geen enkele vraag hen te veel is. Ik heb een meer afwisselend takenpakket dan ik gewend ben, dit komt omdat ik een aantal HR-adviseurs van verschillende clusters ondersteun met verschillende administratieve wensen. Er worden meer soorten mutaties verwerkt, ongetwijfeld inherent aan het grote aantal collega’s. Ik kan deze kennis meenemen naar mijn eigen werkplek en tegelijkertijd ook soms kennis van mijn organisatie gebruiken voor hier. Een win-win situatie!

Contactinformatie

Bezoekadres
Koetserstraat 3
1531 NX WORMER

Postadres
Postbus 20
1530AA WORMER

telefoon075 - 651 21 00
emailantwoord@over-gemeenten.nl
websitewww.over-gemeenten.nl/