Logo Veiligheidsregio Kennemerland schaduw
Veiligheidsregio Kennemerland

Als leven je lief is, doe je het voor de VRK!

Heb je passie voor actie? Wil je meewerken aan een veilige en gezonde leefomgeving? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je verveelt je geen dag bij de Veiligheidsregio Kennemerland. Want in onze regio wonen ruim 500.000 mensen en er zitten bedrijven als Schiphol en Tata Steel. Daarnaast staan onze brandweer, GGD, meldkamer, veiligheidsbureau en ondersteunende afdelingen niet stil. Wij zijn continu in ontwikkeling. Incidenten, trainingen en oefeningen vergroten dagelijks onze kennis. Kennis die we omzetten in daden, kennis die we delen met elkaar, crisispartners én inwoners.

Daarom zijn wij altijd op zoek naar gedreven, vakkundige mensen. Mensen die hun verantwoording durven te nemen, snel kunnen schakelen en af en toe een lange adem hebben. Mensen die samenwerken en bruggen bouwen. Spreekt jou dit aan, wil jij je kennis eens op een andere manier inzetten, dan ontvangen wij je met open armen in het veld. De ervaring die je bij ons opdoet, draagt zeker bij aan nieuwe werk- en levenservaring.

Je kunt een crisis voorkomen door (het risico te nemen) voor ons te werken / klussen. 

Medewerkers bij Veiligheidsregio Kennemerland

Olaf van den Eijnde

Ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad

Olaf van den Eijnde

Ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad

Ik heb de ‘vrijheid’ ervaren van het werken zonder vaste werkplek.

Flexklus: Secretaris Facilitair Bedrijf, bij de VRK

Mijn naam is Olaf van den Eijnde en ik werk als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad bij de VRK. Graag wilde ik mijn blik verruimen en tonen dat ik ambities heb. Dit heb ik gedaan door op een andere plek in de organisatie te gaan werken. Ik heb zo’n 9 maanden tijdelijk gewerkt als secretaris bij het Facilitair Bedrijf van de VRK.

Er waren overeenkomsten in beide functies vooral wat betreft de vergaderingen. Verder was ik betrokken bij het maken van een jaarwerkplan voor het Facilitair Bedrijf en heb ik stukken geschreven voor de directie.. Daarnaast heb ik kennisgemaakt met nieuwe activiteiten. Zo heb ik mede de introductiedagen voor nieuw personeel georganiseerd. De uitdaging daarbij was dat de nieuwe medewerkers in korte tijd en in ontspannen sfeer veel over de VRK-organisatie te weten krijgen. Daar kreeg ik veelal positieve reacties op terug.
 
Deze flexklus heeft mij geleerd dat ik goed in staat ben andere werkzaamheden te doen die passen bij een andere -hoger- ingeschaalde functie.Op mijn tijdelijke werkplek heb ik kennisgemaakt met het Nieuwe Werken. Ik heb de ‘vrijheid’ ervaren van het werken zonder vaste werkplek. Dit in tegenstelling tot de OR-kamer waar we relatief gezien vrij dicht op elkaar werken en ‘rumoerig’ mogen zijn. Door het werken in een andere sector hoorde ik informatie die ik binnen de OR vaak pas later te horen krijg. Gelukkig ben ik vanuit mijn OR rol gewend om te gaan met vertrouwelijke informatie! Al met al vond ik dit een zinvolle ervaring! 

Contactinformatie

Bezoekadres
Zijlweg 200
2015 CK HAARLEM

telefoon
emailinfo@vrk.nl
websitevrk.nl/