Logo Gemeente Heemskerk
Gemeente Heemskerk

Heemskerk, heb jij het in je?

Betrokken inwoners: betrokken medewerkers

Heemskerk is een van oorsprong agrarisch dorp. Mede door de komst van Hoogovens (tegenwoordig Tata Steel) naar de regio IJmond is Heemskerk uitgegroeid tot een bloeiende gemeente met ruim 39.000 inwoners. Ondanks de snelle ontwikkelingen zijn wij een hechte gemeenschap gebleven. Dat lees je bijvoorbeeld af aan het bovengemiddelde aantal vrijwilligers in verenigingen en buurten. Wij koesteren die betrokkenheid van de inwoners, die ons stimuleert om de gemeentelijke organisatie zo dicht mogelijk bij hen te brengen. Wij leggen de lat dan ook hoog bij het nastreven van goede dienstverlening, resultaatgericht opereren en een transparante werkwijze. Voor een middelgrote gemeente hebben wij misschien wel een erg ambitieuze aanpak. Maar wij denken dat je bergen kunt verzetten met ca. 300 medewerkers die uit het goede hout gesneden zijn.
Daarom zoeken wij vrouwen en mannen die met ons mee willen denken en samenwerken. Met de organisatie, met het gemeentebestuur, maar vooral ook met de Heemskerker zelf en het lokale bedrijfsleven. Dus zoeken wij medewerkers voor wie betrokkenheid vanzelf spreekt.

In de organisatie heerst een informele cultuur. De nadruk ligt op de lange termijn voordelen van persoonlijke ontwikkeling, waarbij cohesie en moreel bewustzijn een belangrijke rol spelen. Onze kernwaarden zijn vertrouwen, verantwoordelijkheid en waarachtigheid.

Voorop staat het optimaal benutten van de kwaliteiten en vaardigheden van de medewerkers. Daartoe wordt er blijvend geïnvesteerd in een managementstijl die gericht is op coachen, motiveren en stimuleren van medewerkers. Zij worden in staat gesteld en gestimuleerd zich verder te ontwikkelen. Daarnaast staat plezier hebben in het werk voorop gekoppeld aan een baan om trots op te zijn. De organisatie stelt constructieve intermenselijke relaties erg op prijs. Succes wordt gedefinieerd in termen van werksfeer en zorg voor de mensen. De organisatie hecht zeer veel belang aan teamwerk, participatie en consensus, waarbij de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen.

Contactinformatie

Bezoekadres
Maerten Van Heemskerckplein 1
1964 EZ HEEMSKERK

Postadres
Postbus 1
1960 AA HEEMSKERK

telefoon14 0251
emailpost@heemskerk.nl
websitewww.heemskerk.nl